Ζαμπονοκασερόπιτα

Ζαμπονοτυρόπιτα ή Ζαμπονόπιτα

ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
φύλλα κρούστας ή χωριάτικο φύλλο
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
250 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. φέτα
4 κ.σ. αλεύρι Φαρινάπ
2 κούπες γάλα φρέσκο
2 αυγά
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
ελαιόλαδο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει η κρέμα.
Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τ' αυγά χτυπημένα, τα τυριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ.
Στρώνουμε στον πάτο τα 4 φύλλα λαδωμένα ένα - ένα.
Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε με τα άλλα 4, επίσης λαδωμένα εκτός από το τελευταίο.
Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά σε κάθετες λωρίδες.
Περιχύνουμε την πίτα μ' ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αρχικά στους 200 βαθμούς και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρεται ζεστή - ζεστή.


Credits:
Ζαμπονοκασερόπιτα