Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι 2%
- ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι (ακέρωτο-βιολογικό)
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλο σκόνη
Για το γλάσο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μπολ ή στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, αφού αφρατέψει ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ψήνουμε σε στρογγυλό ταψί για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει.
- Αφού το βάλουμε σε πιατέλα το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη.
- Την παχύρευστη- λευκή κρέμα που θα δημιουργηθεί τη ρίχνουμε πάνω από τη λεμονόπιτα.
- Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσει το γλάσο και σερβίρουμε.