Πατατόπιτα με μπέικον και γραβιέρα Κρήτης


ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΥΛΙΚΑ
Χωριάτικη Ζύμη (850 γρ.)
1 κιλό πατάτες
250 γρ. σε φέτες μπέικον
380 γρ. γραβιέρα Κρήτης
5 αυγά χτυπημένα µε λίγο γάλα
130 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 25΄.
Τις στραγγίζουμε καλά. 
Τρίβουμε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και την ανακατεύουμε µε τα χτυπημένα αυγά και αλατοπίπερο.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας κάθε φύλλο µε βούτυρο. 
Φροντίζουμε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά του ταψιού.
Απλώνουμε πάνω στα φύλλα το μπέικον και κατόπιν σε στρώσεις τις μισοβρασμένες πατάτες ρίχνοντας ανάμεσα αρκετό από το μείγμα µε το τυρί και τα αυγά. 
Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώνοντας καλά. 
Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν φτιάχνοντας έναν κόθρο.
Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας µε βούτυρο και ψήνουμε 55΄- 60΄ στους 180 - 200° C μέχρι να ροδίσει.
Για πιο ωραία εμφάνιση πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας µε μαύρο σουσάμι.


Credits: 
Πατατόπιτα με μπέικον και γραβιέρα Κρήτης