ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΙΚ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ
Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, αφού περιέχει αλεύρι ολικής αλέσεως.
Υλικά
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 φλ. γιαούρτι
- ξύσμα από ένα λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι (ακέρωτα-βιολογικά)
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μπολ ή στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, αφού αφρατέψει ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και τον παπαρουνόσπορο.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 – 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 55 περίπου λεπτά.
- Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για δέκα λεπτά και ξεφορμάρουμε.