Χειροποίητο χοιρινό Κοντοσούβλι σε ατομική μερίδα



ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ

Υλικά (Για 6 ατομικές σούβλες)
1 1/2 κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη σε μεγάλους κύβους
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μέτριο
1 ντομάτα

Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. σουμακ
1 κ.γ. καρινο ( μπαχαρικά ανάμεικτα για κρέας)

Για το σερβίρισμα
Λεμόνι
Ρίγανη και χοντρό αλάτι
Θα χρειαστώ 6
μεταλλικές σούβλες για κεμπάπ

Εκτέλεση
Αρχικά ζητάω από το χασάπη μου να μου τεμαχίσει το κρέας σε μεγάλους κύβους , λίγο μεγαλύτερους από τα κλασικά σουβλάκια.
Πλένω και τεμαχίζω και τα λαχανικά στο μέγεθος του κρέατος.
Περνάω από τις σούβλες εναλλάξ κρέας με πιπεριές κρεμμύδι και ντομάτα.
Ετοιμάζω τη μαρινάδα.
Ανακατεύω καλά το γιαούρτι , τη μαγιονέζα , τη μουστάρδα , την πάπρικα και το καρινο .
Με ένα πινελάκι αλείφω καλά τα κοντοσουβλακια μου με τη μαρινάδα.
Δεν αλατίζω σε αυτή τη φάση για να μην χάσει τα υγρά του το κρέας καθώς ψήνεται και να παραμείνει ζουμερό.
Τα σκεπάζω καλά με μια μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ψήνω στα κάρβουνα όχι σε πολύ δυνατή φωτιά γυρίζοντας απ' όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να ψήσετε και στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 20-25 λεπτά από κάθε μεριά.
Προσοχή δεν παραψήνω για να μην στεγνώσουν.
Τα βγάζω σε πιατελίτσα σβήνοντας κατευθείαν με χυμό λεμονιού και πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και ρίγανη.
Σερβίρω με πατατούλες τηγανιτές.



Credits:
Tzela Antonopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χειροποίητο χοιρινό Κοντοσούβλι σε ατομική μερίδα