Υλικά για τη σαλάτα (για 2 μερίδες)
400 γρ. γαριδούλες μικρές1 λεμόνι κομμένο στα 4
1/2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
8 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. άνηθο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, το αλάτι και το λεμόνι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις γαρίδες.
Τις αφήνουμε 5 - 7 λεπτά και τις σουρώνουμε.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και το ξύδι, προσθέτουμε το ξύσμα, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγο και τη σερβίρουμε είτε σκέτη, είτε μέσα σε αραβικές πιτούλες.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Petrakopoulou
Τις αφήνουμε 5 - 7 λεπτά και τις σουρώνουμε.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και το ξύδι, προσθέτουμε το ξύσμα, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγο και τη σερβίρουμε είτε σκέτη, είτε μέσα σε αραβικές πιτούλες.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Petrakopoulou