Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο Πολίτικο η Βηρυτού
- 2,5 φλυτζάνια σουσάμι καβουρδισμένο και αλεσμένο στο μούλτι
- 1,5 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1,5 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα χοντρά
- 2 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
Σιρόπι
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 6 φλιτζάνια νερό
- 4 κ.σ. μέλι
- χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι και το αλέθουμε στο μούλτι.
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε ένα φύλλο, σκορπάμε το μείγμα παντού, από πάνω άλλο φύλλο και ξανά το ίδιο. Σύνολο 4 φύλλα και τυλίγουμε σε απαλό ρολό.
- Βγαίνουν 3 ρολά.
- Τα βάζουμε σε ταψί στο μάκρος και τα χαράζουμε μέχρι κάτω.
- Καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε ροδέλα.
- Ζεσταίνουμε τα λάδια και περιλούζουμε τα ρολά.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1,5 ώρα με αντιστάσεις.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σιροπιάζουμε ΖΕΣΤΟ το γλυκό με ΚΡΥΟ σιρόπι.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου