Άνοιξα οχτώ φύλλα.
1 1/2 Φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 Κουταλάκι κανέλα
1 Κουταλάκι γαρίφαλο
1 Φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 Φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
2 Αυγά
1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
1 Φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
4 Κουταλιές ξύδι
1 Κουταλάκι ζάχαρη
1 Αβγό
500 γρ. περίπου αλεύρι
Υλικά
2 Κιλά κολοκύθι1 1/2 Φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 Κουταλάκι κανέλα
1 Κουταλάκι γαρίφαλο
1 Φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 Φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
2 Αυγά
1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
Ζύμη
1 Ποτήρι νερό Καλά γεμάτο1 Φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
4 Κουταλιές ξύδι
1 Κουταλάκι ζάχαρη
1 Αβγό
500 γρ. περίπου αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι το κολοκύθι και το αλέθουμε.Έπειτα το βάζουμε σε μία πετσέτα και στύβουμε καλά να φύγουν τα ζουμιά.
Έπειτα βάζουμε όλα τα άλλα υλικά μέσα στο μείγμα της κολοκύθας.
Ζυμάρι
Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας και το κόβουμε σε οκτώ κομμάτια.Έπειτα ανοίγουμε ένα - ένα φύλλο, λαδώνουμε το μισό και μετά το άλλο μισό το σκεπάζουμε.
Βάζουμε και τη γέμιση και το φτιάχνουμε σε μακρόστενές λωρίδες και το βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε περίπου για μία ώρα, τους 200 βαθμούς.
Όποιος θέλει μπορεί να τη σιροπιάσει κιόλας. Εμένα μου αρέσει έτσι!
Μπορεί να βάλει από πάνω άχνη ζάχαρη και κανέλα.





Δημιουργός συνταγής: Navrozidou Simela