Δίπλες


ΔΙΠΛΕΣ

Υλικά
5 αυγά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 βανίλιες
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάω ελαφριά τα αυγά.
Προσθέτω τις βανίλιες, το τσίπουρο και σιγά - σιγά το αλεύρι και το αλάτι.
Ζυμώνω να γίνει μια σφιχτή ζύμη και αφήνω σκεπασμένη με μεμβράνη στην άκρη μια ώρα να ξεκουραστεί. 
Μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω πολύ λεπτό φύλλο.
Kόβω σε κομμάτια και τηγανίζω σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο.
Βάζω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
 
Σιρόπι
1 φλ νερό
1 φλ ζάχαρη
1 φλ μέλι
 
Βάζω το νερό με την ζάχαρη να βράσει 4 - 5 λεπτά.
Μετά προσθέτω το μέλι, ανακατεύω και σιροπιάζω.
Βάζω σε πιατέλα ρίχνω καρύδι και μέλι.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δίπλες