Βαρβάρα



ΒΑΡΒΑΡΑ

Έχει γλυκιά γεύση και σερβίρεται με τριμμένο καρύδι, κανέλα, σταφίδες και εάν θέλουμε με διάφορα αποξηραμένα φρούτα !!!

Υλικά :
250 γρ. σιτάρι καλά πλυμένο
σταφίδες
ζάχαρη όσο εσείς θέλετε
σουσάμι ψημένο και αλεσμένο στο μπλέντερ
4 κ.σ. ταχίνι

Για το σερβίρισμα:
καρύδι,
κανέλα,
ρόδι.
Εγώ αυτά βάζω γιατί έτσι θέλει ο λαός μου.

Βάζουμε το σιτάρι μας από το βράδυ να μουσκέψει.
Την επόμενη το στραγγίζουμε, το πλένουμε και το βάζουμε να βράσει.
Αφού ανοίξει προσθέτουμε ζάχαρη, τις σταφίδες και νερό ζεστό.
Αφήνουμε να βράσει και προς το τέλος ρίχνουμε το ταχίνι και 2 κ.σ. σουσάμι, να γίνει μια ελαφριά κρεμούλα.
Βάζουμε στα μπολ, ρίχνουμε από επάνω τα καλούδια και απολαμβάνουμε.


Credits:
Μαρινα Μισαηλιδου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Βαρβάρα