Φτερούγες με σουσάμι και γλυκόξινη σάλτσα σόγιας και Σαλάτα με προσούτο και παρμεζάνα



ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά για τις φτερούγες
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1 κούπα αλεύρι
1 αυγό
1 κούπα κρακεράκια τριμμένα αλμυρά
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα σουσάμι
1/4 της κούπας άνηθο πολύ ψιλοκομμένο
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις φτερούγες στα δυο πετώντας τις άκρες.
Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το νερό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κρακεράκια την παρμεζάνα το σουσάμι τον άνηθο πιπέρι και αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι
Σε ταψάκι βάζουμε το λιωμένο βούτυρο
Αλευρώνουμε τις φτερούγες τις βουτάμε στο αυγό και τέλος στο μείγμα με το σουσάμι.
Τοποθετούμε τις φτερούγες στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 190... σερβίρουμε ζεστές!!

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ.... ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ
3 κ.σ. βαλσάμικο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. κέτσαπ
σταγόνες από χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε και χτυπήστε με το μιξεράκι του καφέ όλα τα υλικά μαζί!!
Μπορείτε να τα φτιάξετε και με φιλέτο κοτόπουλο η κοπανάκια!!




ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
Μαρούλι χοντροκομμένο κατά βούληση
5 - 6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
4 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
κρουτόν
φλούδες παρμεζάνας
3 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες ή ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ. μέλι

Για τα κρουτόν:
Κόβουμε σε κυβάκια 2 φέτες ψωμί.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε το μαρούλι.
Κόβουμε τη σαλάτα και τις ντομάτες.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το λάδι, το βαλσάμικο και το μέλι και το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το προσούτο, το κρουτόν και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και σερβίρουμε.


Credits:
Gogo Samiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Φτερούγες με σουσάμι και γλυκόξινη σάλτσα σόγιας και Σαλάτα με προσούτο και παρμεζάνα