ΡΑΒΑΝΙ ΑΦΡΟΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Υλικά
- 8 ασπράδια
- 6 κρόκους
- 1 1/3 κούπας αλεύρι φαρίνα (230 γρ.)
- 1 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό (230 γρ.)
- 1 1/3 κούπας ζάχαρη (340 γρ.)
- 1 βανιλέτα ή 2 βανίλιες
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 4 κουταλιές σούπας γάλα
- 5 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι
- 3,5 κούπες ζάχαρη
- 3,5 κούπες νερό
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 150 γρ. βούτυρο
- βράζουμε το σιρόπι περίπου 7 λεπτά.
Ψήνουμε το γλυκό μας περίπου ανάλογα τον φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω εστία 30 λεπτά.
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
