Ραβανί αφρός της Γκόλφως
Υλικά
8 ασπράδια
6 κρόκους
1 1/3 κούπας αλεύρι φαρίνα (230 γρ.)
1 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό (230 γρ.)
1 1/3 κούπας ζάχαρη (340 γρ.)
1 βανιλέτα ή 2 βανίλιες
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές σούπας γάλα
5 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι
3,5 κούπες ζάχαρη
3,5 κούπες νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 βανίλια
150 γρ. βούτυρο
βράζουμε το σιρόπι περίπου 7 λεπτά.
Ψήνουμε το γλυκό μας περίπου ανάλογα τον φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω εστία 30 λεπτά.
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί