Βασιλόπιτα κέικ με γλάσο



ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ


Υλικά
4 αυγά,
200 γρ ζάχαρη,
200 ml λάδι ελαφρύ,
200 ml γάλα φρέσκο,
450 γρ αλεύρι Φαρινάπ,
1 βανίλια,
ξύσμα 2 πορτοκαλιών,
μισό κ.γ. μαστίχα σε σκόνη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το λάδι και το γάλα.
Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι - βανίλια - ξύσμα - μαστίχα.
Βάζουμε λαδόκολλα στο τσέρκι (26ν), ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 10 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε σε ένα μπολ 400 γρ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ, 2 κ.σ. ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, 1 ΒΑΝΙΛΙΑ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά της σούπας νερό και αρχινάμε να ανακατεύουμε.
Σταματάμε όταν ρέει αργά ρίχνοντας με το κουτάλι.
Αφού βάλουμε την Βασιλόπιτα Κέικ πάνω σε μια σχάρα ρίχνουμε πάνω του το ΓΛΑΣΣΟ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα ή με 500 γρ. άχνη την οποία ανακατεύουμε σε 1 φλιτζανάκι νερό. Όταν δέσουν καλά τα υλικά μεταξύ τους το απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στην βασιλόπιτα.


ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou