ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΜΑ
Υλικά
- 800 γρ. βραστές πατάτες
- 1 αυγό
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
- 200 γρ. αλεύρι περίπου
για τη γέμιση κιμά:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. κιμά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. τσίλι
- μαϊντανό
- μερικές φέτες τυριού για τοστ
- 200 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
- Βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο και τον κιμά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι ν αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και την πάπρικα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
- Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά.
- Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε το πιπέρι, το αυγό, τον μαϊντανό το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Αν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και χωρίζουμε τη ζύμη στο μισό.
- Απλώνουμε με τα χέρια μας λίγο τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, την ανοίγουμε λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τη ζύμη.
- Απλώνουμε 4 φέτες τυρί του τοστ και βάζουμε και τον κιμά.
- Πασπαλίζουμε τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης το οποίο έχουμε ανοίξει και αυτό σε στρογγυλό σχήμα.
- Πατάμε με τα δάχτυλα μας γύρω γύρω τη ζύμη ώστε να κολλήσουν τα δύο μέρη.
- Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Xryso Skoufaki
