Κορνεδάκια



ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ

Υλικά.
Για το φύλο
2 φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο αυγού για απάλειψη
μεταλλικά χωνάκια
λίγο λειωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι
400 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια νερό

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
δύο βανίλιες κάψουλες
4 αυγά
120 γραμμάρια κορν φλάουρ
60 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό.

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι και αποσύρουμε από τη φωτιά 3 λεπτά μετά την έναρξη του βρασμού. 
Για την κρέμα. 
Ζεσταίνουμε το γάλα. 
Σε άλλο σκεύος βάζουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε στη συνέχεια και το μισό από το γάλα και συνεχίσουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το μίγμα στο γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει η κρέμα στον πάτο. 
Μόλις αρχίζει και πήζει η κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει καλά η κρέμα και να κάνει φουσκάλες. 
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατώνουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. 
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μη κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αν η σφολιάτα είναι κατεψυγμένη, την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες μέχρι να μπορούμε να την δουλέψουμε και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο. 
Κόβουμε λωρίδες ενός εκατοστού περίπου και την κάθε λωρίδα την τυλίγουμε στο μεταλλικό χωνάκι που το βουτυρώσαμε ελαφρά για να μην κολλήσει η ζύμη, περιστρέφοντας την λωρίδα της από το κάτω μέρος προς το άνοιγμα. 
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε το κάθε τυλιγμένο μεταλλικό χωνάκι. 
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε το ταψάκι. 
Αλείφουμε το κάθε χωνάκι με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. 
Όταν ψηθούν αφαιρούμε τα μεταλλικά χωνάκια, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα αφήνουμε σε μια σχάρα που έχουμε βάλει πάνω σε ένα ταψί, για να στραγγίσουν.
Τοποθετούμε κρέμα σε σακούλα κορνέ και γεμίζουμε ένα ένα κάθε χωνάκι και έτοιμα.


Credits:
Παναγιώτης Δασκαλούδης
Μαγειρακος (συνταγές - μαγειρική)
Κορνεδάκια