Σκορδόψωμα με τυρί Φιλαδέλφεια



ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Εγώ σήμερα έκανα δικά μου ψωμάκια, εσείς αν θέλετε έτοιμα δεν τρέχει κάτι απλά μόνο να προσέξετε μην είναι αυτά τα αφράτα που διαλύονται, να είναι ψωμωμένα καλά.
Σας έβαλα διαδικασία σε φωτό να δείτε πως τα κάνω, αλλά θα κάνετε στο κόψιμο αστέρι και όχι σταυροκόψιμο όπως έκανα σήμερα εγώ, του πάει πιο πολύ γιατί γίνονται πιο τραγανά.

Υλικά για την ποσότητα αυτή
1 κουτί Φιλαδέλφεια, ίσως να πάρει και λίγο από δεύτερο ανάλογα τα ψωμάκια
σχοινόπρασο
μαϊντανός
5 αυγά, καλά χτυπημένα με το σύρμα
200 γρ βούτυρο λιωμένο, όχι καυτό
λίγο γάλα για να σπάσει το άρωμα του αυγού.
αλάτι
πιπέρι
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγο θυμάρι
για πασπάλισμα παρμεζάνα ή κάποιο λευκό τυρί που να λιώνει. όχι κίτρινο πάντως.

Το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι το μείγμα.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τα πάντα εκτός από το τυρί για πασπάλισμα και το τυρί Φιλαδέλφεια.
Κάνουμε καλό ανακάτεμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 με 2 ώρες να δέσουν τα αρώματα.
Αφού έχουμε κόψει τα ψωμάκια αλλά όχι τελείως μέχρι κάτω, σε κάθε κενό βάζουμε μια ποσότητα τυρί Φιλαδέλφεια όπως δείχνω στης φωτό..
Έπειτα περνούμε ένα - ένα ψωμάκι και το βουτάμε όλο στο μίγμα, με το άλλο χέρι φροντίζουμε να πάει παντού καλά - καλά,  να το κοιτάξετε αυτό!
Το γυρνάμε από την ανάποδη να φύγουν τα πολλά υγρά και το βάζουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμούς μέχρι να πάρει καλό χρώμα και γίνει λίγο τραγανό επάνω.
Όταν βγουν βάζουμε λίγο τυρί Φιλαδέλφεια στο κέντρο και το πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο..
Σήμερα δεν είχα και έριξα λίγο θυμάρι.
Αν σας περισσέψει μείγμα απλά σε ένα τηγανάκι λίγο - λίγο το κάνετε σαν κρέπα και βάζετε μπέικον και τυρί.

Υλικά για το ψωμάκι
700 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κεσέ γιαούρτι
200 ml σπορέλαιο
νερό όσο πάρει ώστε να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι
(αρχικά είχα βάλει σουσάμι αλλά μετάνιωσα και το έβγαλα.. γι' αυτό το βλέπετε στη φωτό)

Όλα μαζί καλό πλάσιμο και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Μετά το κόβουμε σε 8 με 9 μπάλες, τα αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Credits:
Κυριακη Αθανασακη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Σκορδόψωμα με τυρί Φιλαδέλφεια