ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
- 800 γραμμ. κιμάς (μισό βοδινό - μισό χοιρινό)
- 4 κουταλιές σούπας βρώμη
- 2 αυγά,
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό,
- λίγο δυόσμο
- αλάτι,
- πιπέρι,
- λίγη ρίγανη,
- λίγο κίμινο
- λίγο λάδι
Για τη σάλτσα
- 4 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό,
- κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
- λάδι,
- αλάτι
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Με τα υλικά του κιμά φτιάχνω το μείγμα και αφήνω στο ψυγείο για δύο ώρες να πάρει τα αρώματα.
- Φτιάχνω τη σάλτσα ντομάτας και αφήνω μέχρι να ψηθεί.
- Όταν έχει περάσει η ώρα φτιάχνω τα σουτζουκάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς πάνω σε λαδόκολλα για 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βάζω σε ταψί, ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας και τα ξαναβάζω στο φούρνο για 15 λεπτά.