Νηστίσιμα καλαμαράκια γεμιστά


ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


Μαλακά, νόστιμα και εύκολα!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε 1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
Στη συνέχεια 2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ψιλοκομμένα.
Βάζουμε τα ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΝ ψιλοκομμένα και αυτά και σβήνουμε με ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε 70 γρ. ΡΥΖΙ με 1 κούπα ΝΕΡΟ και το αφήνουμε να πιει τα υγρά του.
Βάζουμε ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και 1/2 στυμμένο ΛΕΜΟΝΙ.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Μετά γεμίζουμε τα ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ τα οποία έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι, τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα, τα βάζουμε στο ταψάκι με λαδόκολλα, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ, λίγο ΛΑΔΑΚΙ και λίγο ΚΡΑΣΑΚΙ.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και άλλα 15 χωρίς αλουμινόχαρτο.
Η γέμιση είναι ακριβώς για 4 κανονικά καλαμάρια.


Credits:

Δωρα Περρου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Νηστίσιμα καλαμαράκια γεμιστά