ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε 1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
- Στη συνέχεια 2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ψιλοκομμένα.
- Βάζουμε τα ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΝ ψιλοκομμένα και αυτά και σβήνουμε με ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
- Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε 70 γρ. ΡΥΖΙ με 1 κούπα ΝΕΡΟ και το αφήνουμε να πιει τα υγρά του.
- Βάζουμε ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και 1/2 στυμμένο ΛΕΜΟΝΙ.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Μετά γεμίζουμε τα ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ τα οποία έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι, τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα, τα βάζουμε στο ταψάκι με λαδόκολλα, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ, λίγο ΛΑΔΑΚΙ και λίγο ΚΡΑΣΑΚΙ.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και άλλα 15 χωρίς αλουμινόχαρτο.
- Η γέμιση είναι ακριβώς για 4 κανονικά καλαμάρια.
Δημιουργός συνταγής: Δωρα Περρου