Υλικά
- Κρέας κοτόπουλο ή χοιρινό, ό,τι προτιμάτε
- 2 φακελάκια Knorr μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια
- 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη βούτυρο
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μυρωδικών της Maggi
- 1 κουτί μπύρα
- 2 φύλλα δάφνης
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αφού έχουμε πλύνει και σκουπίσει καλά τα κομμάτια του κρέατος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο.
- Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μπέικον, σοτάροντάς τα μέχρι να μελώσουν.
- Προσθέτουμε πάλι το κρέας και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την μπύρα και αφήνουμε να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
- Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, πιπέρι, λίγο αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μυρωδικών.
- Αργοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε τα φακελάκια σούπας άγριων μανιταριών και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε καλά και αργοβράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε μια γεμάτη χούφτα παρμεζάνα, ανακατεύουμε και το φαγητό είναι έτοιμο!
Παρατηρήσεις
- Στην περίπτωση που το κάνετε με κοτόπουλο, επειδή δεν έχει πολύ λίπος για να δέσει η σάλτσα, προσθέστε λίγο νισεστέ.
- Η συνταγή μπορεί να γίνει και με λευκό κρασί αντί για μπύρα, εξίσου νόστιμο.
Δημιουργός συνταγής: Κυριακη Αθανασακη