Φιλέτο μοσχάρι με κους κους



ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Υλικά:
1200γρ φιλέτο μοσχάρι ρολό
1 κούπα καλό κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια
3 μέτρια καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 λίτρα ζωμό βοδινό
αλάτι, 
πιπέρι, 
κουρκουμά, 
μπαχάρι σκόνη
 
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το ρόλο μας. 
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τα καρότα και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα. 
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά. 
Προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά. 
Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το ρόλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Λιώνουμε τα λαχανικά όλα της σάλτσας τη βάζουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό για να πήξουμε ελάχιστα τη σάλτσα αν χρειαστεί. 
Σερβίρουμε αμέσως.
 
Για το κους κους

Υλικα:
1 κούπα κους κους
1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών ή νερό και ένα κύβο λαχανικών
1 κ,σ, βούτυρο
αλάτι, 
πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το ζωμό να βράσει. 
Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το κους κους. 
Κλείνουμε καλά και το αφήνουμε να τραβήξει όλο το ζωμό και να φουσκώσει. 
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε στη προτίμηση μας.


Credits:
Elena Psillia
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Φιλέτο μοσχάρι με κους κους