Κουλουράκια ούζου



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΟΥΖΟΥ

Αρωματικά και πολύ αφράτα!

ΥΛΙΚΑ
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά 
1 φλιτζανάκι ούζο
1 κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
το χυμό από μισό λεμόνι
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (δε το πήρε όλο)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατεψουν και προσθέτουμε το ούζο, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπεικιν παουντερ και το αλάτι και ζυμωνουμε το μείγμα καλά ώσπου να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα της λεκάνης και να είναι λεία και ελαστική.
Πλάθουμε τα κομμάτια της ζύμης σε ό,τι σχήμα θέλουμε και αραδιαζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά, όχι παραπάνω.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.



Credits:
Κωνσταντίνα Κωστούλα Σκαφτούρου (συνταγή)
Dora Iliopoulou (εκτέλεση)
Κουλουράκια ούζου