Ελαιόψωμο ή Ελιόψωμο



ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ Ή ΕΛΙΟΨΩΜΟ

Το πιο αφράτο, πεντανόστιμο Ελαιόψωμο!
Ιδανικό για παιδικό κολατσιό, και σας λέω ότι είναι και οι καλύτεροι γευσιγνώστες!!!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
600 γραμμάρια νερό χλιαρό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά

Για τη γέμιση
Ελιές κομμένες
Ρίγανη

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Ρίχνουμε έπειτα και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά για περίπου 10 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
Με λαδωμένα τα χέρια μας, και αφού έχει φουσκώσει το ζυμάρι μας το ξαναζυμώνουμε για λίγο.
Παίρνουμε από τη ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο μακρόστενο με τα δάχτυλα μας (μπορείτε να κάνετε και ατομικά έλαιο ψωμάκια χωρίζοντας τη ζύμη σε μικρά κομμάτια) .
Ρίχνουμε τις ελιές με τη ρίγανη, ξαναζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά να γίνει μια ενιαία ζύμη.
Βάζουμε σε μακρόστενα ταψάκια με λαδόκολλα (η ζύμη βγάζει περίπου 3 ταψάκια) και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε εν τω μεταξύ το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για περίπου 40 - 50 λεπτά.
Βγάζουμε από την φόρμα μόλις γίνουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν πλήρως πάνω σε σχάρα.
Έτοιμα να τα απολαύσουμε όλες τις ώρες τις ημέρας!!
Όσα δεν φαγώθηκαν (που αποκλείεται να μείνουν) τα τοποθετούμε σε σακουλάκια ή σε τάπερ.
Μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη και να τα απολαύσουμε (ξανά) φρεσκότατα!!



Credits:
Οι συνταγές της Κυριακής
Ελαιόψωμο ή Ελιόψωμο