Νηστίσιμο κέικ με γκαζόζα και ινδοκάρυδο



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΚΑΖΟΖΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Πεντανόστιμο και αφράτο χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο

Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο
1 και 1/3 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 και 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 κούπα γκαζόζα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γραμμάρια)

Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σε μπολ ανακατεύω με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη να γίνει μία κρέμα. 
Προσθέτω όλα τα υλικά και στο τέλος το μίγμα με το αλεύρι.
Βάζω Βιτάμ σε μια φόρμα 24 εκ. και αλευρώνω. 
Ρίχνω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για 50 λεπτά,  μπορεί και λίγο παραπάνω. 
Όταν ψηθεί αφήνω 10 λεπτά και αναποδογυρίζω.
Όταν κρυώσει βάζω γλάσο.

Γλάσο
Ανακατεύω 2 κ.σ. ΚΑΚΑΟ με 1/2 κούπα ΖΑΧΑΡΗ.
Ρίχνω 4 κ.σ. ΝΕΡΟ και βράζω σε χαμηλή φωτιά.
Όταν πήξει ρίχνω 1κ.σ. ΛΑΔΙ ΕΛΑΦΥ και 1 κ.σ. ΜΕΛΙ αν θέλω.


Credits:
Άννα Αννούλα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Νηστίσιμο κέικ με γκαζόζα και ινδοκάρυδο