Υλικά
- 700 γρ γαρίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 σελίδες σκόρδο
- Κρασί
- Ούζο
- 1 πουμαρο
- 2 κουτ τού γλυκού ζάχαρη
- Βασιλικό μισό κουταλάκι τού γλυκού
- Αλάτι πιπέρι
- Πιπέρι καγιέν
- Μαϊντανός
- 1 πακέτο λιγκουίνι
Εκτέλεση
- Βάζω σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το σκόρδο και περνάω τις γαρίδες από κάθε πλευρά για 50 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια βγάζω τις γαρίδες στην άκρη και σβήνω με το ούζο και το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί ρίχνω το πουμαρό, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, το καγιέν και το βασιλικό και όταν βράσω τα μακαρόνια 2 κουτάλες ζωμό από τά μακαρόνια.
- Όταν τα μακαρόνια κρατάνε λίγο ακόμα, τα ρίχνω με μια τσιμπίδα μέσα στη σάλτσα αφού έχω ρίξει και τις γαρίδες.
- Ανακατεύω καλά, αφήνω να βράσει λίγο ακόμα και στο τέλος ρίχνω τον μαϊντανό.
Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia