Γαριδομακαρονάδα



ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικά
700 γρ γαρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές βούτυρο
2 σελίδες σκόρδο
Κρασί
Ούζο
1 πουμαρο
2 κουτ τού γλυκού ζάχαρη
Βασιλικό μισό κουταλάκι τού γλυκού
Αλάτι πιπέρι
Πιπέρι καγιέν
Μαϊντανός
1 πακέτο λιγκουίνι

Βάζω σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το σκόρδο και περνάω τις γαρίδες από κάθε πλευρά για 50 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια βγάζω τις γαρίδες στην άκρη και σβήνω με το ούζο και το κρασί.
Όταν εξατμιστεί ρίχνω το πουμαρό, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, το καγιέν και το βασιλικό και όταν βράσω τα μακαρόνια 2 κουτάλες ζωμό από τά μακαρόνια.
Όταν τα μακαρόνια κρατάνε λίγο ακόμα, τα ρίχνω με μια τσιμπίδα μέσα στη σάλτσα αφού έχω ρίξει και τις γαρίδες.
Ανακατεύω καλά, αφήνω να βράσει λίγο ακόμα και στο τέλος ρίχνω τον μαϊντανό.


Credits:
Anastasia Diasinou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γαριδομακαρονάδα