ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ.
Υλικά
25 μανταρίνια,
1 κιλό ζάχαρη,
750 γρ. νερό,
χυμός ενός λεμονιού
Αφαιρούμε με μαχαίρι το κοτσανάκι.
Τα ξεπικρίσουμε τρεις φορές βράζοντας κάθε φορά από πέντε λεπτά.
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για δέκα λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανταρίνια και βράζουμε για δέκα λεπτά.
Τα αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
Βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Πέντε πριν το τέλος του βρασμού ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.


Δημιουργός συνταγής: Δάφνη Λεμονάκη, συνταγή Reggina Filippou
