Κοτόπουλο με κάρυ



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το κοτόπουλο:
4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
½ κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. κάρυ, σε σκόνη
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πελτέ κόκκινης πιπεριάς
350 ml. ζωμό κοτόπουλου
240 ml. κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. 
Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τα κοτόπουλα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να δημιουργηθεί μία κρούστα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε μέσα τους πελτέδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τις μυρωδιές τους.
Έπειτα ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30-35 λεπτά περίπου.
Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.


Credits:
Δώρα Χατζηγρηγοριου
Συνταγές της Μαμάς
Κοτόπουλο με κάρυ