Πατσαβουρόπιτα αλμυρή

κάτι ανάμεσα σε ζαμπονοτυρόπιτα και πίτσα.

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ


Είναι κάτι ανάμεσα σε ζαμπονοτυρόπιτα και πίτσα.
Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει σε ένα μόνο κομμάτι!


Υλικά (Για ένα ταψάκι 34x24)

  • 1 πακέτο ψιλά φύλλα κρούστας,
  • 1 πλάκα βούτυρο λιωμένο,
  • 3 αυγά,
  • 1,5 φλυτζάνι γάλα.

Για τη γέμιση 
  • 6 φέτες γαλοπούλα
  • 6 φέτες γκούντα σε κομματάκια,
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. φέτα.


Εκτέλεση

  1. Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε τα φύλλα σουρωτά και τα ραντίζουμε με το βούτυρο.
  2. Στη μέση τοποθετούμε τη γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάντα σουρωτά.
  3. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και έπειτα ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά με το γάλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή έως ότου να ροδίσει.

Σημείωση

  • Μην αγχώνεστεαν σπάνε τα φύλλα, όσο πιο πολλά τόσο πιο φουσκωτή γίνεται αυτή η πίτα.


Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget