ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ
Είναι κάτι ανάμεσα σε ζαμπονοτυρόπιτα και πίτσα.
Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει σε ένα μόνο κομμάτι!
Υλικά (Για ένα ταψάκι 34x24)
- 1 πακέτο ψιλά φύλλα κρούστας,
- 1 πλάκα βούτυρο λιωμένο,
- 3 αυγά,
- 1,5 φλυτζάνι γάλα.
Για τη γέμιση
- 6 φέτες γαλοπούλα
- 6 φέτες γκούντα σε κομματάκια,
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
- 200 γρ. φέτα.
Εκτέλεση
- Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε τα φύλλα σουρωτά και τα ραντίζουμε με το βούτυρο.
- Στη μέση τοποθετούμε τη γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάντα σουρωτά.
- Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και έπειτα ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά με το γάλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή έως ότου να ροδίσει.
Σημείωση
- Μην αγχώνεστεαν σπάνε τα φύλλα, όσο πιο πολλά τόσο πιο φουσκωτή γίνεται αυτή η πίτα.
Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia
