ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
260 γρ, ζάχαρη
260 ml, λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο)
300 ml, χυμό πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ,
1 κάψουλα βανίλιας
1 κουταλιά σούπας αμμωνία
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 κουταλιά σούπας σόδα
2 κουταλιές σούπας ξύδι
ξύσμα πορτοκαλιού από ένα
σουσάμι όταν τα πλάθουμε
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα.
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη
