Καθαρίζουμε τίς γαρίδες βγάζοντας το κέλυφος από το σώμα και αφήνοντας το κεφάλι γιατί εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά.
Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο.
Δεν πετάμε το κέλυφος αλλά βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε, στραγγίζουμε, κρατάμε το μισό ζωμό για σάλτσα και με το άλλο μισό ζωμό συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται και βράζουμε τα μακαρόνια .
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, κρεμμύδι και ρίχνουμε τίς γαρίδες. Τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές για 3 λεπτά, όταν αλλάζει χρώμα σβήνουμε με 1/4 ποτήρι ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε από τη κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε πολτό ντομάτας, ρίχνουμε το κύβο λαχανικών και μετά από το ζωμό που είχαμε φτιάξει,.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μπούκοβο καυτερό να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια και γαρίδες.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!