Κολοκυθόσουπα βελουτέ



ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένη και ψιλοκομμένη κολοκύθα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 πατάτα (μεγάλη) ψιλοκομμένη
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 ζωμό λαχανικών
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 ποτήρι τού κρασιού γλυκό κρασί μοσχάτο Λήμνου
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κάρδαμο
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
100 γρ. κρέμα γάλακτος.
στραγγιστό γιαούρτι για σερβίρισμα.

Πλένουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα.
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι, πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και τόσο νερό ίσα να σκεπάζει τα λαχανικά, περίπου ένα λίτρο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 - 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Όταν είναι έτοιμο βρασμένο και με λίγο νερό κάνουμε πολτοποίηση και έτσι ζεστό που είναι μέσα ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και βούτυρο.
Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και κρουτόν.




Credits:
Άννα Αννούλα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κολοκυθόσουπα βελουτέ