Κέικ λεμονιού με επικάλυψη κρέμας λεμονιού


ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΡΕΜΑΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Υλικά κέικ:  
3 αυγά
12 κ.σ. ζάχαρη,
12 κ.σ. γάλα φρέσκο,
12 κ.σ. καλαμποκέλαιο,
12 κ.σ. αλεύρι,
ξύσμα 2 λεμονιών
χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι
1 βανίλια,
1 κ.γ. μπέικιν

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε το γάλα, το λάδι, το ξύσμα και το χυμό και τα ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε 7 κ.σ. γεμάτες το αλεύρι με το μπέικιν.
Και ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά - σιγά και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το πυρέξ η ταψί μας νούμερο (26) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.

ΚΡΈΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΎ:

Υλικά_
2 αυγά,
1 κ.γ. κορν φλάουρ,
220 γρ. ζάχαρη,
3 λεμόνια το ξύσμα τους,
150 ml χυμό λεμονιών φρέσκων,
120 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρολίτσα τα αυγά, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Όχι στην εστία ακόμα!
Ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό, ανακατεύουμε και στη συνέχεια το βάζουμε στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Αφού έχει κρυώσει καλά το κέικ ρίχνουμε πάνω την κρέμα λεμονιού.


ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou