ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ
Με λίγο κιμά και μπαχαρικά θα φτιάξετε το πιο νόστιμο φαγητό!
Αν δεν έχετε ψησταριά, μπορείτε να τα ψήσετε στο αντικολλητικό τηγάνι!
Συστατικά
500 γρ. αρνίσιος ή μοσχαρίσιος κιμάς
2 κ.σ. φρυγανιά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανός
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη ή 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
μισή ντομάτα
2-3 πίτες
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, αγελαδινό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά.
Παίρνουμε 2 ξυλάκια για σουβλάκια κάθε φορά και περνάμε τον κιμά από εκεί για να του δώσουμε σχήμα.
Λαδώνουμε τα κεμπάπ και από τις δύο πλευρές και ψήνουμε στην ψησταριά ή στο τηγάνι μας στο σπίτι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε 2-3 πίτες, στρώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι, βουτάμε τα κεμπάπ και σερβίρουμε με ντομάτα.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί