Γιαουρτλού Κεμπάπ (Βίντεο)

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ


Με λίγο κιμά και μπαχαρικά θα φτιάξετε το πιο νόστιμο φαγητό!
Αν δεν έχετε ψησταριά, μπορείτε να τα ψήσετε στο αντικολλητικό τηγάνι!

Συστατικά
500 γρ. αρνίσιος ή μοσχαρίσιος κιμάς
2 κ.σ. φρυγανιά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανός
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη ή 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
μισή ντομάτα
2-3 πίτες
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, αγελαδινό

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά.
Παίρνουμε 2 ξυλάκια για σουβλάκια κάθε φορά και περνάμε τον κιμά από εκεί για να του δώσουμε σχήμα.
Λαδώνουμε τα κεμπάπ και από τις δύο πλευρές και ψήνουμε στην ψησταριά ή στο τηγάνι μας στο σπίτι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε 2-3 πίτες, στρώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι, βουτάμε τα κεμπάπ και σερβίρουμε με ντομάτα.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!