Αρχική σελίδα ΜΕΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Μανιτάρια τηγανητά με σάλτσα βαλσάμικου και σκόρδου
Μανιτάρια τηγανητά με σάλτσα βαλσάμικου και σκόρδου
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΥ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ή αγοράζουμε από το σούπερ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ. Η ποικιλία που έχουμε στα μέρη μας (ροζ και πορτοκαλί μανιτάρια) θέλουν καθάρισμα με βουρτσάκι και υγρό σφουγγάρι. Σε ΝΕΡΟ που βράζει βουτάμε τα μανιτάρια και αμέσως τα βγάζουμε. ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ να βγάλουν τα πολλά υγρά. Στραγγίζουμε τα πολλά υγρά. Κάνουμε έναν αραιό χυλό από ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ και ΑΛΕΥΡΙ ίσα που να γίνει σαν την κρέμα γάλακτος ή ΣΟΔΑ και ΑΛΕΥΡΙ. Βουτάμε ένα - ένα τα μανιτάρια στο ΧΥΛΟ και αμέσως τα βγάζουμε Αμέσως τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ. Βάζουμε τα μανιτάρια στο καυτό λάδι πρώτα από την πλευρά που είναι χωρίς πτυχές και γυρνάμε όταν χρυσίσει. Γίνονται τραγανά, δεν ρουφούν περιττά λάδια και μένουν μέσα ζουμερά σαν συκωτάκια Αν θέλουμε σοτάρουμε ψιλοκομμένο ΣΚΟΡΔΟ, σβήνουμε με ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ και σερβίρουμε.