ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ή αγοράζουμε από το σούπερ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ.
- Η ποικιλία που έχουμε στα μέρη μας (ροζ και πορτοκαλί μανιτάρια) θέλουν καθάρισμα με βουρτσάκι και υγρό σφουγγάρι.
- Σε ΝΕΡΟ που βράζει βουτάμε τα μανιτάρια και αμέσως τα βγάζουμε.
- ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ να βγάλουν τα πολλά υγρά. Στραγγίζουμε τα πολλά υγρά.
- Κάνουμε έναν αραιό χυλό από ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ και ΑΛΕΥΡΙ ίσα που να γίνει σαν την κρέμα γάλακτος ή ΣΟΔΑ και ΑΛΕΥΡΙ.
- Βουτάμε ένα - ένα τα μανιτάρια στο ΧΥΛΟ και αμέσως τα βγάζουμε
- Αμέσως τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ.
- Βάζουμε τα μανιτάρια στο καυτό λάδι πρώτα από την πλευρά που είναι χωρίς πτυχές και γυρνάμε όταν χρυσίσει.
- Γίνονται τραγανά, δεν ρουφούν περιττά λάδια και μένουν μέσα ζουμερά σαν συκωτάκια
- Αν θέλουμε σοτάρουμε ψιλοκομμένο ΣΚΟΡΔΟ, σβήνουμε με ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Maria Xatzhstamatioy