Σπανακόρυζο και Ταραμοσαλάτα

Spanakoryzo

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ



ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ


Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 3/4 φλ του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • άνηθο
  • 1 λεμόνι το χυμό


Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνω καλά το σπανάκι και το στραγγίσω το κόβω με τα χέρια
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και τα κρεμμύδια να σοταριστούν.
  3. Έπειτα βάζω και το σπανάκι να σοταριστεί καλά μέχρι να μαραθεί.
  4. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίχνω και το ρύζι αφού έχει πλυθεί και στραγγιστεί, λίγο νερό και σιγοβράζω για 20 με 25 λεπτά.

taramosalata

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ


Υλικά

  • 250 γρ. κόκκινο ταραμά
  • 2 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του (τόσο θέλω εγώ, εσείς μπορείτε να βάλετε περισσότερο άμα θέλετε)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο


Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη ζυμώνω καλά τον ταραμά μαζί με το στραγγισμένο ψωμί.
  2. Μετά χτυπάω με το μίξερ χειρός και ρίχνω το λάδι σιγά - σιγά, το κρεμμύδι και το λεμόνι επίσης σιγά - σιγά μέχρι να έχει μια λεία υφή.

Credits: ελενη κωστα, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φτιάξτε επίσης:


Κοκκινιστό Πρασόρυζο
Σπανακόρυζο και Ταραμοσαλάτα