ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3/4 φλ του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- άνηθο
- 1 λεμόνι το χυμό
Εκτέλεση
- Αφού πλύνω καλά το σπανάκι και το στραγγίσω το κόβω με τα χέρια
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και τα κρεμμύδια να σοταριστούν.
- Έπειτα βάζω και το σπανάκι να σοταριστεί καλά μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίχνω και το ρύζι αφού έχει πλυθεί και στραγγιστεί, λίγο νερό και σιγοβράζω για 20 με 25 λεπτά.
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
- 250 γρ. κόκκινο ταραμά
- 2 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, το χυμό του (τόσο θέλω εγώ, εσείς μπορείτε να βάλετε περισσότερο άμα θέλετε)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
- 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ζυμώνω καλά τον ταραμά μαζί με το στραγγισμένο ψωμί.
- Μετά χτυπάω με το μίξερ χειρός και ρίχνω το λάδι σιγά - σιγά, το κρεμμύδι και το λεμόνι επίσης σιγά - σιγά μέχρι να έχει μια λεία υφή.
Δημιουργός συνταγών: ελενη κωστα
