Κέικ με φραγκοστάφυλα


ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΑ

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
4 αυγά
1 ποτήρι χυμός φρέσκος πορτοκάλι μαζί με φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
κακάο ή τσιπς σοκολάτας
φραγκοστάφυλα

Χτυπάω πολύ καλά το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτω ένα - ένα τα αυγά και χτυπάω ελαφριά.
Ανακατεύω τις βανίλιες στο αλεύρι και το γάλα στο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνω εναλλάξ.
Στη συνέχεια αλευρώνω τα φραγκοστάφυλα και τα ανακατεύω απαλά μέσα στο μίγμα μου.
Βάζω τα 2/3 της γέμισης μέσα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, προσθέτω το κακάο στο 1/3 του κέικ και όσες κουταλιες κακάο θα βάλω τόσο γάλα.
Τοποθετώ το μίγμα από πάνω και με ένα κουτάλι ανακατεύω λίγο το σκούρο με το ανοιχτό χρώμα ζύμης κέικ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς.


Credits: 
Αγγελική Σκόνη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Κέικ με φραγκοστάφυλα