Ποντιακά Βαρένικα



ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΒΑΡΕΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω σε μια λεκανίτσα 1 μικρό ποτηράκι του Ελληνικού καφέ ΝΕΡΑΚΙ, μετά 1 κουταλάκι του γλυκού ΑΛΑΤΙ, ανακατεύω, έπειτα 2 ΑΥΓΑ και 1 κουταλιά της σούπας ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Ανακατεύω και ρίχνω ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει.
Την αφήνω να ξεκουραστεί μια ώρα.
Ανοίγω φύλλο πολύ λεπτό και με ένα ποτήρι από πάνω κόβω κυκλακια.
Γεμίζω με ΦΕΤΑ ανακατεμένη με ΑΥΓΟ.
Βράζω σε ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ νερό 3 με 5 λεπτά.
Βγάζω με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ λιωμένο στο σερβίρισμα (εγώ έβαλα λουρπακ).
Μπορούν να γίνουν και με γέμιση ΚΙΜΑ ή ό,τι άλλο προτιμάει ο καθένας.
Η συνταγή είναι της πεθεράς μου.



Credits:
Χριστίνα Χαραλαμπίδου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ποντιακά Βαρένικα