Λεμονάδα συμπυκνωμένη



ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ

Τώρα που έχει υπέροχα ζουμερά λεμονάκια, είναι η ώρα για να φτιάξω τη σπιτική μας συμπυκνωμένη λεμοναδίτσα! 
Είναι το αγαπημένο μας αναψυκτικό! Και, εκτός του ότι είναι υπέροχη, βοηθάει πάρα πολύ σε βαρυστομαχιές, φουσκώματα κλπ!
Η συνταγή που σας δίνω είναι πολλάκις δοκιμασμένη και θαυματουργή (νομίζω πως είναι μια πολύ παλιά συνταγή του Σ. Παρλιάρου).

Συνολικά από 10 κιλά λεμονάκια βγήκαν 5 κιλά συμπυκνωμένος χυμός!

Στύβουμε τα ΛΕΜΟΝΙΑ μας και μετράμε το ζουμάκι τους.
Κάνουμε με 2 κατσαρόλες μπεν μαρί (στην από κάτω νεράκι και η από πάνω να μην ακουμπάει στο νερό), βάζουμε στην πάνω κατσαρόλα το λεμονοζουμάκι και ίση ποσότητα ΖΑΧΑΡΗΣ (σε εμένα βγήκε 3,5 κιλά ζωμός, οπότε πρόσθεσα 3,5 κιλά ζάχαρη).
Όταν αρχίσει να βράζει το νερό στην κάτω κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά κατά διαστήματα.
Μόλις διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη (παίρνει ωρίτσα αυτό) είναι έτοιμη και τη μεταγγίζουμε σε γυάλινα μπουκάλια!
Αφού κρυώσουν τοποθετούμε στο ψυγείο (εκτός ψυγείου χαλάει μετά από κανένα μήνα), όπου διατηρείται τουλάχιστον για 1 χρόνο!

ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΙΝΟΥΜΕ:
Σε ένα νεροπότηρο βάζουμε 1 δάχτυλο από το συμπυκνωμένο μας χυμό-σιρόπι, προσθέτουμε ΣΟΔΑ ή ΝΕΡΟ, ΠΑΓΟ και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά!
Εάν θέλουμε διακοσμούμε από πάνω και με τουφίτσα ΔΥΟΣΜΟ!
Και έτσι έχουμε ένα Mochito άνευ αλκοόλ!


Credits:
Despina Kotsi
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λεμονάδα συμπυκνωμένη