ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά,
2 βανίλιες,
200 γρ. βούτυρο,
50 γρ. ηλιέλαιο,
350 γρ. ζάχαρη,
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
ξύσμα από 1 λεμόνι,
1,5 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού καρύδια τριμμένα,
1 κουβερτούρα για επάλειψη όταν ψηθεί
Φτιάχνω το κέικ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
1 κουβερτούρα για επάλειψη όταν ψηθεί
Φτιάχνω το κέικ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
ΣΗΜ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Χτυπάω βούτυρο + ηλιέλαιο + ζάχαρη. Προσθέτω αυγά, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού. Προσθέτω εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τέλος τα καρύδια.