Υλικά
- 150 γρ. λάδι
- 200 γρ. μέλι
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1,5 κ.γ. κανέλα
- 1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 250 γρ. αλεύρι ολικής
- 2,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Καρύδια ψιλοκομμένα για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Σε μπόλ βάζουμε το λάδι με το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 σε προθερμασμένο φούρνου.
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara