Το πιο νόστιμο, μαλακό και ζουμερό συκώτι



ΤΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ, ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΥΚΩΤΙ

Με τα πιο απλά υλικά! 

Υλικά
3 λεπτές φέτες πολύ φρέσκο συκώτι,
1 λίτρο γάλα
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λεμόνι
ρίγανη

Εκτέλεση
Είχα βάλει σε μπωλ το συκώτι μέσα στο γάλα από το απόγευμα και το είχα στο ψυγείο. Το γάλα παίρνει οποιαδήποτε οσμή και σπάει τις ίνες του συκωτιού.
Ταμπονάρω πολύ καλά από το γάλα, ρίχνω αρκετή πάπρικα, και αλευρώνω.
Ζεσταίνω ενα σχαροτήγανο σε μεσαία θερμοκρασία και ρίχνω λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνω τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά, δεν χρειάζεται παραπάνω!
Αποσύρω από το τηγάνι το συκώτι, το βάζω στην πιατέλα μου και το σκεπάζω καλά με αλουμινόχαρτο για πέντε λεπτά. Δεν το κόβω! Με αυτόν τον τρόπο κρατάει όλα τα υγρά του.
Μετά από πέντε λεπτάκια το κόβω σε φέτες, ρίχνω λεμόνι, ρίγανη, αρκετό αλάτι (το ζητάει το αλατάκι του) και απολαμβάνω το πιο νόστιμο και μαλακό συκώτι. Μαλακό σαν βαμβάκι!


Credits:
Maria Kapodistria
Μαγειρέματα "Deli"cious!
Το πιο νόστιμο, μαλακό και ζουμερό συκώτι