Τυρόπιτες με σπιτικό φύλλο και διάφορα τυριά


ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ

Εγώ δε ζυμώνω πλέον καθόλου...βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ζυμώνει ο γάντζος...για 4' με 5'

Υλικά για τις πίτες (για 5 ταψάκια των 26cm)
900 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. ΚΟΥΛΑ
1.5 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
450 γρ. περίπου χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Το τρίβουμε με τα δύο μας χέρια, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε τη μαγιά, το ξύδι και το αλάτι περιμετρικά, ανακατεύουμε και λίγο - λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Έπειτα τη βάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Θέλουμε μια ζύμη με απαλή υφή.
Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, εκτός ψυγείου. 
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
Τα 5 μπαλάκια να είναι λίγο πιο μεγάλα από τα άλλα γιατί θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του ταψιού και θα πρέπει να αγκαλιάσουν και τα επάνω φύλλα.

Υλικά για τη γέμιση
1.500 γρ. μυζηθρα ΧΑΝΊΩΝ (εσείς μπορείτε να βάλετε φέτα)
250 γρ. κασέρι ΜΥΤΙΛΉΝΗΣ
250 γρ. γκουντα ΝΟΥΝΟΎ
150 γρ. καπνιστό τυρί

Σ'ενα λεκανακι ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Ζύγίζουμε τη γέμιση και τη χωρίζουμε σε 5 ισα μερη για να την προσθέσουμε στα 5 ταψάκια μας.
Εγώ τα ταψάκια τα βάζω στη κατάψυξη και τα ψήνω όταν θέλω σε προθερμασμένο καλά φούρνο, στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά ή ανάλογα με το φούρνο, πάντα στο κάτω μέρος με αντιστάσεις.
Το ίδιο βέβαια και τα φρέσκα!

Για τις τηγανιτές τυροπιτες:
Εφτιαξα λίγο περισσότερο ζυμαρακι και χρησιμοποίησα 160 γρ. ΜΥΖΗΘΡΑ με ένα χτυπημένο ΑΥΓΟ μέσα (έτσι δένει περισσότερο η γέμιση και δε βγαίνει από το φύλλο).
Από πάνω έβαλα και κρητικό ΜΕΛΙ!!


Credits:
Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τυρόπιτες με σπιτικό φύλλο και διάφορα τυριά