Υλικά
- 300 γρ. ταχίνι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 300 γρ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 - 2 κουταλιές μέλι
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν χρειαστεί ακόμη λίγο προσθέτουμε)
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το ταχίνι.
- Προσθέτουμε το χυμό, το κονιάκ, το μέλι, το μπέικιν και τα μυρωδικά.
- Χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Ζυμώνουμε, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Τα βρέχουμε με λίγο νερό με πινέλο και ρίχνουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.