Νηστίσιμα Ταχινοκούλουρα



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΑΧΙΝΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Υλικά
300 γρ. ταχίνι
250 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1/2 κουταλακι του γλυκού μοσχοκάρυδο
300 γρ. χυμό απο φρεσκο πορτοκάλι
50 γρ. κονιάκ
1 - 2 κουταλιές μέλι
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν χρειαστεί ακόμη λίγο προσθέτουμε)
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το ταχίνι.
Προσθέτουμε το χυμό, το κονιάκ, το μέλι, το μπέικιν και τα μυρωδικά.
Χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τα βρέχουμε με λίγο νερό με πινέλο και ρίχνουμε σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.


Credits:
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
Νηστίσιμα Ταχινοκούλουρα