Σολομός στη λαδόκολλα


ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Υλικά
1 κιλό φέτες σολομού
1/3 φλ τσαγιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο για κάθε φέτα σολομού
2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί ή και λίγο περισσότερο, να σκεπάζει τις φέτες
3 φύλλα δάφνης
2 σκ. σκόρδο σε μικρά κομματάκια
λίγο ξύσμα λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι

Για το ψήσιμο
λαδόκολλες

Καθαρίζουμε την πέτσα του σολομού από τα λέπια, πλένουμε τις φέτες και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Τις λαδώσουμε, τις πασπαλίσουμε με τα καρυκεύματα και το ξύσμα λεμονιού και τις βάζουμε σε γυάλινο τάπερ.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και το κρασί (να τις σκεπάζει).
Κλείνουμε το τάπερ με το καπάκι του και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να μαριναριστούν.
Βγάζουμε από το ψυγείο και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα μία - μία ή δύο - δύο αν χωράνε.
Ρίχνουμε το λαδάκι πάνω σε κάθε φέτα και τις κλείνουμε πακετάκι με το κλείσιμο προς τα κάτω να ακουμπά στην επιφάνεια του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή αέρα και αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά (εξαρτάται πόσο παχιές είναι οι φέτες σας) και για άλλα 5 λεπτά με ανοιχτή τη λαδόκολλα να πάρουν λίγο χρώμα.
Σέρβιρα με πολίτικη σαλάτα και παντζάρια σαλάτα.


Credits:
Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου
Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές
Σολομός στη λαδόκολλα