
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Με απόλυτη επιτυχία για να φτιάξετε μόνοι σας την Τούρτα Αμυγδάλου όπως την ξέραμε παλιά.
Πραγματικά το αποτέλεσμα εκπληκτικό!!
Υλικά
Για το Παντεσπάνι
Για την Μαρέγκα
Για την Κρέμα
Για το Σιρόπι (βράζουμε για 2 λεπτά
Για την Σαντιγί
Για Διακόσμηση και Γέμιση
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
- 225 γρ Αυγά ή 5 αυγά μεσαία
- 125 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 βανίλια
- 2,3 Σταγόνες Πικραμύγδαλο έλαιο
- 75 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ κόρν Φλάουερ
- 40 γρ Αμύγδαλο Σκόνη
- 12 γρ Βούτυρο λιωμένο
Για την Μαρέγκα
- 120 γρ Ασπράδια Αυγών
- 25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 βανίλια
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική (για την καραμέλα)
- 25 γρ νερό (για την καραμέλα)
- 20 γρ Γλυκόζη (για την Καραμέλα)
Για την Κρέμα
- 500 γρ γάλα πλήρες 3,5 %
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 βανίλιες
- 3 Σταγόνες πικραμύγδαλο έλαιο
- 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ Κορν φλαουερ
- 100 γρ Αυγά ή 2 μεγάλα
- 100 γρ γάλα
- 50 γρ βούτυρο σε κομμάτια
Για το Σιρόπι (βράζουμε για 2 λεπτά
- 150 γρ νερό
- 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- Λίγο Έλαιο Πικραμύγδαλο
Για την Σαντιγί
- 300 γρ Κρέμα γάλακτος πλήρες
- 1 βανίλια
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
Για Διακόσμηση και Γέμιση
- 250 γρ Αμύγδαλα Φιλέ Καβουρδισμένα
…
Δημιουργός συνταγής: Bake It
