Επαγγελματική συνταγή για την αυθεντική Τούρτα Αμυγδάλου (Βίντεο)


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία για να φτιάξετε μόνοι σας την Τούρτα Αμυγδάλου όπως την ξέραμε παλιά.
Πραγματικά το αποτέλεσμα εκπληκτικό!!

Για το Παντεσπάνι
225 γρ Αυγά ή 5 αυγά μεσαία
125 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
2,3 Σταγόνες Πικραμύγδαλο έλαιο
75 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ κόρν Φλάουερ
40 γρ Αμύγδαλο Σκόνη
12 γρ Βούτυρο λιωμένο

Για την Μαρέγκα
120 γρ Ασπράδια Αυγών
25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική (για την καραμέλα)
25 γρ νερό (για την καραμέλα)
20 γρ Γλυκόζη (για την Καραμέλα)

Για την Κρέμα
500 γρ γάλα πλήρες 3,5 %
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
3 Σταγόνες πικραμύγδαλο έλαιο
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ Κορν φλαουερ
100 γρ Αυγά ή 2 μεγάλα
100 γρ γάλα
50 γρ βούτυρο σε κομμάτια

Για το Σιρόπι βράζουμε για 2 λεπτά
150 γρ νερό
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγο Έλαιο Πικραμύγδαλο

Για την Σαντιγί
300 γρ Κρέμα γάλακτος πλήρες
1 βανίλια
100 γρ ζάχαρη άχνη

Για Διακόσμηση και Γέμιση
250 γρ Αμύγδαλα Φιλέ Καβουρδισμένα

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Credits:
Επαγγελματική συνταγή για την αυθεντική Τούρτα Αμυγδάλου