Μπισκοτάκια σε σχήμα κρουασάν με άρωμα πορτοκαλιού και γέμιση σοκολάτας


ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Πολύ εύκολα, γρήγορα, νόστιμα, μπισκότα σε σχήμα κρουασάν με γέμιση σοκολάτας (χωρίς μίξερ).

Υλικά:
Σε ένα μπολ ρίχνω 60 γρ. ΖΑΧΑΡΗ (εγώ τα έκανα για τα μικρουλια μου γι’αυτό έβαλα μόνο 60 γρ. και ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ μέσα, εσείς, αν τα θέλετε πιο πολύ γλυκά βάλτε 100 γρ. ΖΑΧΑΡΗ), 60 ml ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ, 1 ΑΥΓΟ, 150 γρ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ (εγώ είχα στραγγιστό, γι’αυτό έβαλα 100 γρ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ και 50 γρ. ΓΑΛΑ), 1 κουταλάκι του γλυκού ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ και ΞΥΣΜΑ από 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ή 1 ΒΑΝΙΛΙΑ.
Τα ανακατεύω όλα καλά με το σύρμα.
Προσθέτω περίπου 330 γρ. ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ. (εμένα μου πήρε ακριβώς 330 γρ.) και ζυμώνω τη ζύμη η οποία γίνεται μαλακή, ελαστική και δεν κολλάει στα χέρια.
Χωρίζω την ζύμη σε τέσσερα μπαλάκια (η ζύμη μου βγαίνει 640 - 650. γρ δηλ. κάθε μπαλάκι από 160 - 165 γρ.).
Ανοίγω φύλλο όχι πολύ λεπτό, το κόβω σταυρωτά σε 8 κομμάτια, βάζω μικρά κομματάκια ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε… ΜΕΡΕΝΤΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΖΑΧΑΡΗ+ΚΑΝΕΛΑ), τα τυλίγω όπως τα κρουασάν (κάνετε ό,τι σχήμα θέλετε) και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
Βγαίνουν 32 κομμάτια.


Credits:
Μπισκοτάκια σε σχήμα κρουασάν με άρωμα πορτοκαλιού και γέμιση σοκολάτας