
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1200 γρ. φρέσκο γάλα
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
100 γρ. βούτυρο.
Εκτέλεση:
Η κρέμα είναι απλή, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν πήξει προσθέτουμε το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί κουζίνας ή βάζουμε μια λαδόκολλα.
1200 γρ. φρέσκο γάλα
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
100 γρ. βούτυρο.
Εκτέλεση:
Η κρέμα είναι απλή, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν πήξει προσθέτουμε το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί κουζίνας ή βάζουμε μια λαδόκολλα.
Στρώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Χαράζουμε κομμάτια και ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Χαράζουμε κομμάτια και ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. (Μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα).
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα!!!
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα!!!
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη