Μπουγάτσα με φύλλο σφολιάτας



ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1200 γρ. φρέσκο γάλα
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
100 γρ. βούτυρο.

Εκτέλεση:
Η κρέμα είναι απλή, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν πήξει προσθέτουμε το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί κουζίνας ή βάζουμε μια λαδόκολλα.
Στρώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Χαράζουμε κομμάτια και ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. (Μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα).
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα!!!


Credits:
Ελενη Τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Μπουγάτσα με φύλλο σφολιάτας