Νηστίσιμο κέικ με τρούφα σοκολάτας



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
250 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
50 γρ. νερό (το οποίο προσθέτω στο χυμό)
1 μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες

Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Με σύρμα χτυπάω πολύ καλά τη ζάχαρη με το λάδι.
Προσθέτω τις βανίλιες, το μισό χυμό πορτοκαλιού και σταδιακά ρίχνω το αλεύρι εναλλάξ με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχω διαλύσει τη σόδα.
Στο τέλος προσθέτω και την τρούφα.
Λαδώνω ένα ταψί, όχι μεγάλο. 
Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις, για 50 λεπτά.



Credits:
Rania Mantopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Νηστίσιμο κέικ με τρούφα σοκολάτας