Χοιρινό κότσι με πατατούλες στη γάστρα



ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ
1800 γρ. κότσι χοιρινό
6 πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
2 πορτοκάλια
2 λεμόνια
μουστάρδα όση θέλω
μέλι
θυμάρι φρέσκο
δεντρολίβανο κορφούλες
ρίγανη
πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
κάρυ
αλάτι
λίγο λάδι
μερικά κάστανα
1 ποτήρι νερό
λεμονόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού πλύνω το κρέας το ελέγχω να μην έχει τρίχες. Αν έχει το περνάω από το γκαζάκι.
Τρεις μέρες πριν το μαγειρέψω το βάζω σε ένα μεγάλο δοχείο, το καλύπτω με νερό και βάζω 2 κ.σ. αλάτι και 2 κ.σ. ζάχαρη.
Το αφήνω για δύο 24ωρα στο ψυγείο με ένα καπάκι.
Μετά από 48 ώρες το βγάζω και το στεγνώνω καλά με χαρτί κουζίνας.
Το αλείφω με λίγο λάδι και του κάνω ένα μασάζ.
Βάζω σε ένα μπολ το πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ, λίγη μουστάρδα, λίγο μέλι, σκόνη σκόρδο και το πασαλείφω και το βάζω μέσα στο ψυγείο, σε κλειστό τάπερ.
Το αφήνω εκεί μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη κόβω τις πατάτες σε ένα μεγάλο δοχείο και βάζω λίγο αλάτι, μέλι, μουστάρδα, πιπέρι, πάπρικα, κάρυ, χυμό από πορτοκάλι και χυμό από λεμόνι.
Στη γάστρα μέσα βάζω το χοιρινό και γύρω - γύρω τις πατάτες, 1 καλά πλυμένο πορτοκαλί κομμένο σε χοντρές φέτες και βάζω εδώ και εκεί τα κάστανα.
Ρίχνω λίγο λάδι από πάνω, 1 ποτήρι νερό και στρώνω από πάνω τα λεμονόφυλλα.
Το βάζω στο φούρνο σκεπασμένο και ψήνω στους 170 βαθμούς για 2.5 ώρες.
Αφού ψηθεί το αφήνω 30' να ηρεμήσει και σερβίρω.