Νηστίσιμα μπουρεκάκια με πατάτα και λαχανικά στο τηγάνι ή στο φούρνο

Νηστίσιμα τηγανητά πιτάκια με πατάτα και λαχανικά

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ Ή ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Μπουρεκάκια σε δύο εκδοχές, για φούρνο ή τηγάνι.
Το υλικό της γέμισης είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.
Την ποσότητα την κανονίζετε εσείς, ανάλογα με τα άτομα που έχετε.


Υλικά

  • πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
  • κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά
  • σκόρδο
  • πιπεριά κόκκινη και πράσινη
  • μυρωδικά διάφορα
  • μαϊντανό
  • άνηθο
  • ρίγανη
  • δυόσμο απαραίτητα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • νηστίσιμο κίτρινο τυρί
  • φύλλα κρούστας


Εκτέλεση:

  1. Η διαδικασία και στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια.
  2. Στα φύλλα βάζουμε γέμιση και τυρί (μία φέτα στα τρία).
  3. Κάνουμε μαντηλάκι και έπειτα ρολάκια.
  4. Στο φούρνο έβαλα και σουσάμι επάνω.
  5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
  6. Στο τηγάνι κανονικά τηγανίζουμε με σπορέλαιο.
  7. Σερβίρουμε ζεστά σαν ξεκίνημα ή συνοδεία στο κυρίως γεύμα μας ή για ένα γρήγορο πρωινό ή ακόμα και απογευματινό.

Credits: Stavros Tsalampounis, emvolos.gr


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget