Κριθαράκι με γαρίδες και λαχανικά


ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά
1 κιλό γαρίδες φρέσκες
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατο
2 καρότα
2 κολοκύθια
3 ώριμες ντομάτες
4 πράσινα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό κρασί ή ούζο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
1 συσκευασία κριθαράκι μέτριο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε πολύ καλά τις γαρίδες.
Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να σοταριστεί ελαφρώς.
Τότε προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά που τα έχουμε κόψει σε κύβους.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να σοταριστούν πολύ καλά.
Μόλις μαραθούν τραβάμε προς τα έξω τα λαχανικά και ρίχνουμε τις ντομάτες στο κέντρο του τηγανιού, ψιλοκομμένες στο χέρι χωρίς τη φλούδα.
Ανακατεύουμε να βράσει για λίγο η ντομάτα και κατόπιν ενώνουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, χωρίς να το σουρώσουμε.
Βάζουμε σύμφωνα με την ποσότητα ένα κριθαράκι δύο νερό.
Τέλος προσθέτουμε μέσα στο κριθαράκι το μείγμα με τις γαρίδες και 5 -6  κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ